CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

20090527

aktiviti mancing mancing,,

ahad lepas,, huby ajak saya temankan dia pegi mancing.
kat teluk senangin, lumut.
kami pegi dah lewat.
jadi dalam pukul 3.30 petang baru sampai.

lepas pilih port yg paling menarik,,
huby laju laju pasang umpan.
saya pulak sibuk pasang khemah.

cuaca hati tu panas sangat sangat.
dann bOleh dikatakan teriklahh.
sampai huby mancing pun kena pakai payung.
watevs.

saya pulak,, tak habis habis setting camera.
lepas penat tangkap gambar,,
baring baring kat dalam khemah,,
tak pun makan jajan,,
dah kenyang makan jajan,,
main umpun umpun & udang (umpan huby),,
dahh penat main umpan pegi main air,,
bila bosan mulalahh kaco huby mancing.
itulahh rutin saya dari pukul 3.30pm sampai 7.30pm.












sepanjang 4 jam kami mancing tu,,
cuma 4 ekor ikan je yg huby dapat pancing.
kelaka gils!
anggap jela 1 jam sekor ikan.
heuheu;p

saya dah puas gelakkan huby.
tapi dalam pada gelak gelak tu,,
saya tetap bagi semangat pada dia.
ayat yang saya asyik sebut,,
"sabarlahh bie.. myb ni lahh rezeki kita untuk hari ni. sabar yeee bie.."
hikshiksss.

apa yang pasti,, saya & huby happy sangat sangat hari tu.
kami beredar dari kawasan tu kul 8.00pm dan sampai kat bidOr dalam pukul 10.30pm.

sekiannn.


6 cheesecake jujah:

cik syahira said...

salam..
best nya pergi memancing!
kekasih aku cam tak ada ciri-ciri ke arah itu je.
paling-paling pun dia ajak teman pergi stadium tengok bola!
hhuhuhu..
tapi tetap enjoy!
;)

jujahxo. said...

heuheu;p

madet pn suka ngajak i pegi tgk bOla. tp i tak suka. sO dia akn ajak kwn2 dia yg len.

naseblaaa.

cik syahira said...

hey..hey..
pg td aku meneman encik kekasih hati tengok bola.
kul 5 pg baru balik.
sib baik dah apply mc siap2.
ehhehehe!

jujahxo. said...

hishh minah ni! mengada taw!

mlm td, madet sonOk tgk bOla,
aku pulak sibuk tidO! malas nak layan. hahha!

btw, madet jugak mc mcm kamu. haihhh.

cIk JanNah said...

huiks...
cuti2 msia npk??

x buhsan ke jujah teman madet mancing?

jujahxo. said...

hmm.. takdelah busan sgt jannah.
sbb madet da sediakn aku khemah.
kang boring2 bleh lepak dlm khemah.
tido2 ke,, guling2 ke.
makann,, sume wat dlm tu.
biarkn madet sorg2 kt luar kepanasan. hehehhh;p