CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

20090701

alaa letih betullah kena cirit birit ni,,


haihhhh.
malasnyaa rasa hari ni.
masuk hari ni dah 2 hari saya kena cirit birit.
rasanya sejak kawen nilah yg paling teruk.
perut memulas mulas.
kepala berpusing pusing.
tekak pun rasa sebal, loya.

semuanya sebab mee goreng yg kami makan lewat malam hari isnin hari tu.
huby pun kena.
tapi tak teruk sangat sebab huby makan sikit je.
saya yg makan banyak sampai habis.

bayangkan pagi ni saja tak kurang 10 kali keluar masuk toilet.
lepas solat subuh tadi laju laju tido balik.
kononnya takmo rasa sakit.
tapi mmglah kena bangun semula sbb huby kan nak pegi keje.
so kena tunggu huby makan, minum, anddd antar huby ke pagar.
emm time tu jangan cakaplah.
nak berdiri pun kena pegang dinding, pagar, kereta.
haihhh.
letih betul rasa badan.

masuk umah apa lagi.
tutup grill, tarik sliding door, tutup lampu, dan capai selimut.
saya perlukan tidooorrr!
mmg sudah tak larat.
kena pulak hujan baru je stop.
mmg sejuklahh.
emm sedar sedar jam dah pukul 9.50.
alamak lamanya saya tido!
teruk betullah.
tak sampai seminit berpikir,
kena masuk toilet lagi.
alaaa penatlahh macam ni :(

sudahlahh tak laratlah nak menaip lagi.
betul betul letih ni.
takde mood sungguh hari ni.
haihhh.



//hoiperut!kaujangannakwatpasalbolehtak??sakitlahmacamni.letihtautak.



10 cheesecake jujah:

cik syahira said...

halluuu..
semoga kamu cepat sembuh eh.

jujahxo. said...

tenkiu sayanggg! ;)

kasih awana said...

alalala jujah.. kesiannye u.
u mkn pe yg smpi teruk sgt ni? mee ape u mkn? u jglah dri elok2 jujah. jgn main hentam je semuanya.

cepat2 sembuh ye. jgn lp mkn pil ceketeon.

jujahxo. said...

haha. i makan mee gOreng. nk kate sedap sgt mmg tak sedap pOn. tp tataulah pesal mlm tu berselera btl nk makan smpai habes mee tu. haihhh tahlah.

thanx ek kasih sbb ingtkan i :)

nakiah said...

u ni kelakalah jujah. ada ke time2 camni u blh kena cirit. mcm xde time lain.

u kena igt jujah, u kena jg mkn. kalau smua u hantam, mmglah blh alah. ada paham?

so now dah ok blm?

jujahxo. said...

emm belOm Oke lg lah cik kiah. tatau ah nape perot ni wat hal tym camni. letih sangat sangat rasa.

i tak hantam pOn sume makanan. skang ni i pilih pilih je makanan tau. yg mana i larat telan i makan. yg tak i tak pandang pOn. eeeiii.. jd menyampah pulak bl terpaksa memilih makanan ni.

*sedikit tertekan*

ama said...

salam...uiksss kak! dh ok ke blom sakit perotnyer? urm, dh g klinik x? jgn smpai dehydrate udah ler...nway, cepat2 sembuh..aminn

jujahxo. said...

Ohh my gudness cik semOtt! semalam mmg kritikal gils lah i pye cirit. tiap 1/2 jam masuk tOilet. i tak tdO mlm pOn.

tp smlm pg i dah g klinik. madet smpai amek mc sbb nk bwk i g klinik. watevs.

ni kira dah Oke sket. tp tu pOn maseh ada rasa rasa lg sket.

*pssttt.. teringt plak i smpai dehydrate tym kt uitm dOlu eh. ayakk! ;p

cik syahira said...

eh sebut dehydrate ni teringat pula.
mmg la kalau memerut yg kerap, kena banyak kn minum air.
serius bahaya..

jujahxo. said...

yg prObnya cik sheera, i ni sangat menci minum air masak!! Ohh rasa nk termuntah Oke!

kebetulan yg i dehydrate tu kan, i aktif sangat men netbOl even tym tu i kena cirits. tp i hantam jek. maklumlahh tgh match kan mana nk pedulik sume tu.

i ni dah la kuat berpeluh. kna pulak cirits. tak minum air plak tu. mmglaaa malang smpai kena masuk air. haha!