CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

20090729

zaman saya kecik kecik dolu,,



RULES AND REGULATION : Letakkan gambar sewaktu kecil anda. Adalah baik sekiranya anda menulis 15 perkara yang orang tak tau semasa kecil anda. Di hujung entry, anda harus memilih 5 orang untuk ditag. Anda amat bertuah jika ditag oleh saya sebab saya ingin tahu lebih lanjut tentang zaman comel anda dulu..

15 fakta tentang jujah semasa kecil :

ibu saya cakap :

1. masa isap botol atau nak tidO,, saya akan mencari telinga sape sape untuk digentel,, terutamanya telinga ozieboo. ahhh nikmatnyaaaa!
(habit ni masih kekal sampai sekarang oke)
2. suka main pusing pusing dalam kuali. saya duduk dalam kuali, ozieboo akan pusingkan! andd rotatelahh!
(abeh telinga kuali ibu kitorang kerjakan!)
3. suka biarkan ozieboo main pusat saya tym isap botol.
(haha geliii!)
4. sangat suka korek taik idung DAN makan semua taik taik idung tu.
(tym tu memanglahhh rasa sedappp. masin masin gitu ;b)
5. tym menyusu badan ibu,, saya akan laju laju cari yang sebelah kanan. kalo tertukar tak isaplah jawabnya. ozieboo pulak sebelah kiri.
(orang kata sebelah kanan nasik ehh?? kenyang sket haha)

ayah saya cakap :

6. saya dah pandai main netball seawal usia 5 tahun.
(tapi berjaya wakil skola tym 8 tahun) :(
7. sangat suka main buaian kt umah orang terutamanya bila hari raya.
(waaahh beshhh kan ji kan kann??)
8. kalo main buaian kat skola tadika tu, selalunya buaian tu boleh naik sampai paras bumbung.
(buaian zaman dulu yg tali dia panjang tuu)
9. seawal 6 tahun, saya and ozieboo dah pandai buli orang,, pow diorang mintak duit atau belikan makanan untuk kitorang.
(eeeiii malu oke yg ni! haha)
10. saya menyusu badan sampai umur 2 tahun.
(sebab tu tym baby dulu saya gumuks)

yaa saya masih ingat :

11. saya isap susu botol sampai saya darjah 6!
(kalo balik skola,, laju laju carik botol nak ngempeng haha)
12. sangat gilakan bola jaring & bola baling sejak skola rendah lagi.
(tym ni olahraga tak minat sangat)
13. sudah pandai cabut dari skola,, ponteng kelas seawal usia 12 tahun!
(lepas cabut,, bawak lari basikal orang masuk dalam kebun)
14. cekgu cekgu skola rendah gelar saya & the gang ngan panggilan samseng skola. mana taknya. baru skola rendah dah pandai buat jahat!
(ohh tak mau dikenang kenang lagi sejarah ni. sejarah hitam haha)
15. seingat saya,, sepanjang pembabitan saya and ozieboo dalam team netball & handball,, skola kitorang asiklahhh menang menang dan menang.
(nape ekk?? sebab kitorang terer ehh?? OOPss! haha)

5 orang itu :
1. cik cacenn
2. alish
3. cik kiah
4. cik jannah
5. baby

14 cheesecake jujah:

cacen86 said...

wes...isk...aku akan jawab tag ko...tp...tggu aku scan gmbr dlu...hohohho

cik syahira said...

ngee..
budak 2 org ni mmg nakal!
ehhehe.
tp best sbb kita dah kenal since darjah 3 lg kan.
meaning dekat 15 thn..

aLiSh said...

alamak kena scan ke? lama ni nak amik masa

jujahxo. said...

@ cik cacen : Oke dear!

@ cik sheera : haha! time kecik kecik dOlu memang nakal. tapi skang dah tak lagi tau! heee ;b

@ alish : takpe lish, aku sanggup tungguuuu!

baby shine said...

hahaha! sooo sweetlah! =)

aLiSh said...

tapi yg taik hidung tu macam sama je :P

jujahxo. said...

@ baby : ehehh ;b

@ alish : uiks?? nO nO nOOO! tak sama langsunggg haha!

Anonymous said...

eeee! jujah mkn taik idong! hakhak.
selekeh seh minah ni! yakkk;p


kamal

nakiah said...

hey! notty nya kamu!

jujahxo. said...

@ kamal : elehhh. tah tah kO dOlu pOn sama jek!

@ cik kiah : budak budak.. biasalah. haha

kasih awana said...

so cutelah u all berdua ni. pipi tembam! kasih nak cubit2 je rasa.
best kan twin?

jujahxo. said...

yup! memang besh twin. sebab sume mende bOleh buat sama sama :))

pipi kitOrang maseh tembam sampai skang ni haha!

Anonymous said...

hahaha. dila tau psl yg kt sek ren tu! hehe


adila

jujahxo. said...

heippp dila! ssshhhh! jangan diungkit ungkit lagi peristiwa itu! haha ;b